Internationale conferentie over mindfulness 2024

ICM:2024 INZICHTEN - OMGAAN MET NEURODIVERSITEIT PT.5

Ons doel is om de 2024 International Mindfulness Conference zo breed en gemakkelijk mogelijk toegankelijk te maken, inclusief het verwelkomen van neurodiverse mediteerders. Het verkennen van neurodiversiteit brengt nieuwe perspectieven voor het beoefenen, onderwijzen en onderzoeken van mindfulness. In deze blog beantwoordt een neurodivergent lid van onze EDI adviesgroep vragen over neurodiversiteit en lichten we onze inspanningen toe om een neurodivergent-inclusieve conferentie te creëren.

Hoe kunnen alle deelnemers aan de ICM:2024-conferentie bijdragen aan het creëren van een neurodivergente omgeving?

Deelnemers kunnen zichzelf informeren over neurodivergent-affirmatieve benaderingen (bijv. Hartman et al., 2024; Naylor, 2023) en respect tonen voor verschillende manieren van deelname, bijv.

  • Zintuiglijke ervaringen. Drukke, drukke, lichte ruimtes kunnen overweldigend zijn en invloed hebben op iemands vermogen om zich in te zetten. Sommige deelnemers kunnen een zonnebril en/of gehoorbescherming nodig hebben om hun zintuiglijke input te beheersen en rustige pauzes te nemen om zichzelf te reguleren.
  • Verwerkingstijden. Mensen hebben verschillende hoeveelheden tijd nodig om informatie te verwerken en te reageren. Een langere verwerkingstijd kan gewoon betekenen dat ze met meer informatie bezig zijn; het betekent niet dat ze niet opletten of niet in staat zijn om te reageren.
  • Beweging en stilte. Sommige mensen hebben beweging nodig tijdens meditatieoefeningen. Dit kan eerder een hulp zijn bij het focussen of concentreren dan een indicatie dat ze afgeleid zijn en zich niet concentreren.
  • Sociale batterijen. Nieuwe mensen ontmoeten kan voor sommige mensen bijzonder vermoeiend zijn. Selectieve aanwezigheid en wegblijven van het scherm tijdens virtuele evenementen zijn belangrijke hulpmiddelen voor energiebeheer, geen tekenen van gebrek aan inzet.

Taal en diagnostische labels zijn historisch bepaald en praten over deze onderwerpen kan een uitdaging zijn. We hebben allemaal wel eens een verkeerd taalgebruik en een beperkt begrip van de wereld van anderen. Deelnemers worden uitgenodigd om deel uit te maken van het creëren en houden van ruimtes voor onderzoek en leren voor iedereen. 

Benaderingen die zijn uiteengezet in multiculturele overeenkomsten zijn relevant voor het ondersteunen van neurodivergente ruimten en erkennen intersectionaliteit, bijv. Overeenkomst Meditatiecentrum East Bay omvat:

 

 

  • Probeer het eens. Wees bereid om nieuwe ideeën of manieren om dingen te doen "uit te proberen" die misschien niet zijn wat je verkiest of waarmee je vertrouwd bent.
  • Oefen zelfgerichtheid. Besteed aandacht aan en spreek over je eigen ervaringen en reacties. Spreek niet voor een hele groep en doe geen veronderstellingen over de ervaringen van anderen.
  • Begrijp het verschil tussen intentie en impact. Probeer de impact te begrijpen en te erkennen. De impact van iets ontkennen door je te richten op de intentie is vaak destructiever dan de oorspronkelijke interactie.
  • Oefen "Beide / En". Als je spreekt, vervang dan "en" door "beide". Deze praktijk erkent en eert meerdere realiteiten.

We nodigen alle deelnemers aan ICM:2024 uit om na te denken over deze benadering en deze in gedachten te houden tijdens hun deelname, zowel persoonlijk als virtueel. De filosofie van mindfulness kan zeer ondersteunend zijn bij het creëren van een neurodivergent-affirmatieve omgeving: nieuwsgierig, vriendelijk, ervaringsgericht en niet-oordelend zijn bieden de ruimte om verschillen te verwelkomen en te vieren.

nl_NLNederlands