Internationale conferentie over mindfulness 2024

Onderdeel 5: Politieke, milieu- en mondiale initiatieven

politieke, milieu- en mondiale initiatieven

Hoe kunnen we mindfulness omzetten in actie - persoonlijk, politiek en sociaal?

Mindfulness heeft het potentieel om een significante impact te hebben op onze wereld in een tijd waarin we voor verschillende uitdagingen staan. Maar om dit te realiseren, moeten we allemaal een stap zetten om de huidige problemen van onze tijd aan te pakken. We moeten in gesprek gaan met beleidsmakers, politici en beïnvloeders om duurzame en gestructureerde kaders te creëren waarin mindfulness kan gedijen. Als we de conferentie afsluiten, zal dit onderdeel ons helpen om diep na te denken over hoe ieder van ons een verschil kan maken en verder kan gaan met het werk dat nodig is. We zullen nadenken over onze eigen unieke context, levenservaring en vaardigheden die ons in staat stellen een rol te spelen in het grotere geheel.   

Het onderdeel omvat, maar is niet beperkt tot:

  • Toekomstige Generaties Wet in Wales
  • Mindfulness en het raakvlak met politiek
  • Meditatiebeoefening en milieu/politieke houdingen en gedrag
  • Eco-angst
    Effecten van klimaatverandering op individuen en de samenleving
  • Mindfulness en duurzaamheid
  • Mindfulness en consumentengedrag?

Strand 5’s closing Keynote is presented virtually with Jon Kabat-Zinn. After this you can choose to attend either: a related panel discussion, workshop, research symposium, or guided practice, which will be held across various spaces in Bangor University’s Pontio Centre

nl_NLNederlands