Internationale conferentie over mindfulness 2024

ICM:2024 INZICHTEN - OMGAAN MET NEURODIVERSITEIT PT.3

Ons doel is om de 2024 International Mindfulness Conference zo breed en gemakkelijk mogelijk toegankelijk te maken, inclusief het verwelkomen van neurodiverse mediteerders. Het verkennen van neurodiversiteit brengt nieuwe perspectieven voor het beoefenen, onderwijzen en onderzoeken van mindfulness. In deze blog beantwoordt een neurodivergent lid van onze EDI adviesgroep vragen over neurodiversiteit en lichten we onze inspanningen toe om een neurodivergent-inclusieve conferentie te creëren.

Welke initiatieven of acties onderneemt het conferentieteam om de neurodiversiteit onder deelnemers te ondersteunen?

 

Neurodiversiteit-inclusieve conferentie design is relatief nieuw, dus in de aanloop naar de Internationale Conferentie over Mindfulness in Bangor in augustus 2024, hebben we gekeken naar een scala van middelen. We erkennen de noodzaak om flexibel te zijn en te leren naarmate nieuwe informatie beschikbaar komt. We leren van de principes van Universal Design, inclusie van gehandicapten en multiculturele overeenkomsten. We laten ons inspireren door andere organisatoren van conferenties, zoals "A toolkit for creating radically inclusive grassroots events" (Adams et al, 2023) gesponsord door Gelijkheid, diversiteit en inclusie in wetenschap en gezondheid (EDIS), en EDIS reflecties over het houden van inclusieve symposia (Craig, 2024). We zijn ons bewust van het risico dat neurodivergente ruimten te veel nadruk leggen op de interesses en ervaringen van witte, autistische individuen (Sutherland et al., 2024), dus we werken aan brede inclusie en intersectionaliteit.

Hier zijn enkele voorbeelden van middelen die we hebben overwogen en acties die het conferentieteam heeft ondernomen:

-  Toegankelijk websiteontwerp. We hebben suggesties en richtlijnen voor inclusief ontwerp gedeeld met het webdesignteam (bijv. Pun, 2016; Frankowska-Takhari & Hassell, 2019). Ze hebben de website bekeken en wijzigingen aangebracht, zoals het opnemen van een transcript van de inleidende videodynamische afbeeldingen te verwijderen en ervoor te zorgen dat logo's gemakkelijk toegankelijke tekstverklaringen hadden.

Vroege informatie over toegankelijkheid. Er is steeds meer informatie over het creëren van ND-inclusieve fysieke omgevingen (bijv. BBC, n.d.; ASAN, 2021; Napolitano, 2023). Het conferentieteam creëerde een webpagina met een expliciete toewijding aan inclusie, details over de locaties van de conferentie en links naar informatie over toegankelijkheid van de locaties. Deelnemers zijn uitgenodigd om contact op te nemen met het organisatieteam als ze speciale ondersteuningsbehoeften hebben.

- Een veilige ruimte creëren. De inclusieadviesgroep bundelde informatie over het creëren van psychologische veiligheid, inclusief wat het betekent om ND-bevestigend te zijn (bijv. Hartman et al., 2024). De organisatoren van de conferentie denken na over hoe ze iedereen kunnen ondersteunen om op een authentieke manier te verschijnen en zich welkom en gesteund te voelen, zowel online als persoonlijk.

-  Bewustmaking. Onze aanwezigheid in de adviesgroep voor inclusie helpt de noodzaak te versterken om te luisteren naar neurodivergente stemmen bij het plannen van niet alleen deze conferentie maar ook het werk van de Mindfulness Netwerk en Mindfulnesscentrum van Bangor University vooruit.

We zullen niet alles goed doen en vragen de deelnemers om hun geduld en steun. We steunen ons conferentieteam om realistisch en transparant te zijn. We willen tijdens de conferentie voortdurend leren, evalueren en feedback krijgen, en de geleerde lessen doorgeven aan de organisatoren van toekomstige evenementen.

 

nl_NLNederlands