Internationale conferentie over mindfulness 2024

Onderdeel 4: basis, toepassing in de echte wereld en innovatie

Basis, toepassing in de echte wereld en innovatie

Hoe past mindfulness in het echte leven?

Onze veranderende wereld heeft nieuwe, creatieve en contextspecifieke manieren nodig om mindfulness aan te bieden. In dit onderdeel, zullen we de vreugde en uitdagingen delen van het ontwikkelen en onderwijzen van op mindfulness gebaseerde programma's in alledaagse omgevingen. We zullen leren van vernieuwers die in verschillende omgevingen werken en manieren ontdekken om onderhouden de integriteit en diepgang van ons werk, terwijl we tegelijkertijd nieuwe ideeën. 

Onderdeel 4 omvat, maar is niet beperkt tot:

  • Innovatieve benaderingen van inclusie, gelijkheid en diversiteit
  • Aan de basis - innovatieve implementatie
  • Innovatieve benaderingen van gezondheidszorg
  • AI en mindfulness
  • Intersectionaliteit
  • Mindfulness op de werkplek
  • Therapeutische toepassingen van mindfulness

Onderdeel 4 begint met een keynote van Amit Bernstein. Hierna kun je kiezen om deel te nemen aan: een gerelateerde paneldiscussie, workshop, onderzoekssymposium of begeleide praktijk, die in verschillende ruimtes in het Pontio Centre van Bangor University worden gehouden.

Maura zal vertellen over de 6-weekse Mindful Self Care cursus die ze heeft ontwikkeld, gebaseerd op het Mindfulness-Based Cognitive Therapy programma. De cursus biedt nieuwe manieren om de veelvoorkomende uitdagingen waarmee artsen en andere zorgprofessionals tijdens hun loopbaan worden geconfronteerd, te benaderen.

https://www.mindfulscp.com/mindful-self-care-course.html

Mick bespreekt de ontwikkeling van het Mindful Practice in Medicine programma en hoe het is toegepast op het veranderen van individuele en structurele factoren die gezondheidsprofessionals kunnen helpen tot bloei te komen.

Epstein RM, Marshall F, Sanders M, Krasner MS. Effect of an Intensive Mindful Practice Workshop on Patient-Centered Compassionate Care, Clinician Well-Being, Work Engagement, and Teamwork. J Contin Educ Health Prof. 2022 Jan 1;42(1):19-27. doi: 10.1097/CEH.0000000000000379. PMID: 34459443.

Krasner MS, Epstein RM, Beckman H, Suchman AL, Chapman B, Mooney CJ, Quill TE. Association of an educational program in mindful communication with burnout, empathy, and attitudes among primary care physicians. JAMA. 2009 Sep 23;302(12):1284-93. doi: 10.1001/jama.2009.1384. PMID: 19773563.

Carter zal het werk bespreken dat ze samen met collega's heeft gedaan om een MBI te ontwikkelen die gestroomlijnd en gestroomlijnd is, zodat deze geschikt is voor chirurgen en andere professionals in de gezondheidszorg (waaronder medisch studenten, IC-verpleegkundigen, internisten en dierenartsen) die onder tijdsdruk staan. Een belangrijk onderdeel hiervan is het benadrukken van 'informele' meditatie (door sommigen 'actieve meditatie' genoemd), maar ook de taal en het tempo. Factoren die de buy-in en deelname van deelnemers bevorderen, de gepercipieerde waarde voor de poortwachters en de duurzaamheid op lange termijn zullen worden onderzocht.

Lebares CC, . Coaston TN, Delucchi KL, Guvva EV, Shen WT, Staffaroni AM, Kramer JH, Epel ES, Hecht FM, Ascher NL, Harris HW, Cole SW (2021).

Verbeterde stressbestendigheidstraining bij chirurgen: Iteratieve aanpassing en biopsychosociale effecten in 2 kleine gerandomiseerde onderzoeken. Ann Surg, 1;273(3):424-432. doi: 10.1097/SLA.0000000000004145.

Luton OW, James OP, Mellor K, Lebares CC, et al. (2021). Verbeterde stressbestendigheidstraining voor chirurgische stagiairs. BJS Open.5(4):zrab054. doi:10.1093/bjsopen/zrab054.

ICM:2024 Mindfulness in een veranderende wereld

De conferentiesessies draaiden rond vijf hoofdlijnen
nl_NLNederlands