Internationale conferentie over mindfulness 2024

Onderdeel 3: Sociale, culturele en systemische benaderingen

Sociale, culturele en systemische benaderingen

Hoe geven verschillende perspectieven vorm aan mindfulness?

In dit onderdeel, zullen we kijken naar op mindfulness gebaseerde benaderingen gezien de grote uitdagingen van vandaag, zoals sociale ongelijkheid, raciale onrechtvaardigheid en de ecologische crisis, en hoe deze individuen en groepen beïnvloeden. We zullen het potentieel verkennen van mindfulness om ons te helpen deze uitdagingen aan te gaan en wat beoefenaars, leraren en onderzoekers van mindfulness kunnen doen om bewustzijn te creëren en mindfulness aan te bieden op een manier die eerlijk en gastvrij is voor iedereen.

Onderdeel 3 omvat, maar is niet beperkt tot:

  • Mindfulness en neurodiversiteit
  • Mindfulness en cultuur
  • Gelijkheid, diversiteit en inclusie in mindfulness
  • Mindfulness en gezondheidszorg
  • Geestelijke en lichamelijke gezondheid
  • Mindful opvoeden
  • Systemische barrières voor toegang tot mindfulness
  • Mindfulness in het onderwijs

Onderdeel 3 begint met een keynote van Rhonda Magee. Hierna kun je kiezen om deel te nemen aan een gerelateerde paneldiscussie, workshop, onderzoekssymposium of begeleide praktijk, die in verschillende ruimtes in het Pontio Centre van Bangor University worden gehouden.

ICM:2024 Mindfulness in een veranderende wereld

De conferentiesessies draaiden rond vijf hoofdlijnen
nl_NLNederlands