Internationale conferentie over mindfulness 2024

Onderdeel 2: contemplatief, filosofisch en spiritueel

Contemplatieve, filosofische en spirituele benaderingen

Hoe kunnen we ontmoeting mindfulness?

Voor velen leidt het beoefenen van mindfulness tot diepgaande betekenisvolle ervaringen die moeilijk in woorden zijn te vatten en moeilijk te meten zijn. Deze ervaringen blijven grotendeels onontgonnen wetenschappelijk. Op mindfulness gebaseerde benaderingen spelen een cruciale rol in de ondersteuning van geestelijke en lichamelijke gezondheid en Ze hebben de potentie om ons te openen voor een dieper begrip van heelheid, onderlinge verbondenheid, lijden en betekenis. In dit onderdeel, zullen we praten over hoe klassieke en moderne mindfulness praktijken met elkaar verweven zijn, en hoe we deze minder concrete ideeën in de gewone maatschappij kunnen brengen. 

Onderdeel 2 omvat, maar is niet beperkt tot:

  • Mindfulness en religie

  • De kruising van wetenschap en boeddhisme

  • Mindfulness en metafysica

  • Contemplatief onderzoek en praktijk

  • Praktijken gebaseerd op compassie

  • Op inzicht gebaseerde praktijken

Strand 1 begins with a Keynote from Catherine McGee. After this you can choose to attend either: a related panel discussion, workshop, research symposium, or guided practice, which will be held across various spaces in Bangor University’s Pontio Centre

nl_NLNederlands