Internationale conferentie over mindfulness 2024

Onderdeel 2: contemplatief, filosofisch en spiritueel

Contemplatieve, filosofische en spirituele benaderingen

Hoe kunnen we ontmoeting mindfulness?

Voor velen leidt het beoefenen van mindfulness tot diepgaande betekenisvolle ervaringen die moeilijk in woorden zijn te vatten en moeilijk te meten zijn. Deze ervaringen blijven grotendeels onontgonnen wetenschappelijk. Op mindfulness gebaseerde benaderingen spelen een cruciale rol in de ondersteuning van geestelijke en lichamelijke gezondheid en Ze hebben de potentie om ons te openen voor een dieper begrip van heelheid, onderlinge verbondenheid, lijden en betekenis. In dit onderdeel, zullen we praten over hoe klassieke en moderne mindfulness praktijken met elkaar verweven zijn, en hoe we deze minder concrete ideeën in de gewone maatschappij kunnen brengen. 

Onderdeel 2 omvat, maar is niet beperkt tot:

  • Mindfulness en religie
  • De kruising van wetenschap en boeddhisme
  • Mindfulness en metafysica
  • Contemplatief onderzoek en praktijk
  • Praktijken gebaseerd op compassie
  • Op inzicht gebaseerde praktijken

Onderdeel 2 begint met een keynote van Catherine McGee. Hierna kun je kiezen om deel te nemen aan: een gerelateerde paneldiscussie, workshop, onderzoekssymposium, of begeleide praktijk, die worden gehouden in verschillende ruimtes in het Pontio Centre van Bangor University.

ICM:2024 Mindfulness in een veranderende wereld

De conferentiesessies draaiden rond vijf hoofdlijnen
nl_NLNederlands